Iris deelname aan Ghent International Spring Regatta

In het paasweekend van 8 en 9 april vond de 44e editie van de Ghent International Spring Regatta plaats. Een groots evenment waar 1.500 roeiers uit 11 landen aan meededen. Van onze roeivereniging deden 3 jeugdleden mee. Nathan Bevaart en Jonas Geers roeiden in de “Twee Wildemannen”. Milou Galdeij roeide samen met roeimaatje Emma Wissing uit Gouda in een dubbel 2 van de Goudse roei- en zeilvereniging.

De 2km lange roeibaan was speciaal voor de gelegenheid uitgebaggerd om extra snel te roeien en roeiers in alle banen gelijke kansen te geven. Conditie, techniek en teamwork moest de rest doen.

Voor Nathan en Jonas was het hun eerste wedstrijd samen, en dan ook direct een internationaal veld. De twee startten zaterdag in de klasse “men under 17” in een veld van 25 boten. Helaas zorgde een aantal snoekjes aan het begin van de race voor een 22e plek in het overall klassement.

Milou en Emma roeien al eerder wedstrijden samen en kwamen uit in de klasse “women under 17”. Na een goede start lagen ze de hele race tweede. Toch werd het in de slotfase nog spannend waar ze met een tijd van 08:30:94 net 0.08 seconden sneller waren dan nummer 3. Goed voor een podium plek en een zilveren medaille!

Daarna was het tijd om de camping op te zoeken. Met een gezonde sport maaltijd (salade, pasta met saus en als toetje een appel) en een spelletje Uno vroeg naar bed om weer fit te zijn voor de volgende wedstrijd dag.

Zondag startten Milou en Emma in de eerste heat dankzij hun goede prestaties op zaterdag. Ook dit keer ging het weer top. Het duo wist hun tijd van de zaterdag met meer dan een halve seconde te verbeteren en eindigde opnieuw als tweede.

Deze dag ging het ook stukken beter met Nathan en Jonas. Na een goede start roeiden ze de eerste 1000 meter aan kop en uiteindelijk eindigden ze als derde in hun race. Een goede revanche voor zaterdag, waarmee ze een 20e plek in het overall klassement haalden.

Kortom een veelbelovende race voor alle vier. Over 4 weken volgt een nieuwe wedstrijd in Gent waarin de roeiers ook uitkomen in de skiff.